Bez počítače


Mám ráda počítače a bez počítačů bych si to opravdu těžko dokázala představit. Jenom si to takhle v mysli představte. Co byste asi dělali? Třeba například každé ráno nebo odpoledne, kdybyste neměli počítač nebo co byste dělali, kdybyste přišli ze školy a chtěli byste si zahrát nějakou hru? Je logické, že kdybyste vůbec nepoznali sílu a zábavu počítače nebo tabletu či MacBook anebo mobilního telefonu, tak by vám to samozřejmě logicky vůbec nechybělo. Ale třeba kdybyste na tom byli závislí anebo by vás to bavilo. Nebo kdybyste třeba díky počítači pracovali anebo studovali a najednou byste to neměli, tak by to bylo opravdu hodně špatné. 

Dejte si relax od počítače a televize.

Myslím, že hodně lidí by se z toho asi zbláznilo. Já jsem zkoušela si dávat dvoudenní detox od techniky. Samozřejmě, že mobil jsem musela mít stále u sebe, protože kdyby mi náhodou volal syn anebo nemocná maminka, tohle jednoznačně odložit nedokáži. Navíc také tam mám budík a mám také online kalendář. Takže tam si zapisuji důležité věci, ale dokázala jsem být dva dny bez počítače. Já vím, že to není nic extra, ale pro mě to bylo opravdu hodně náročné. Moc jsem se musela přemlouvat. Je to, jako kdybych měla ze dne na den přestat kouřit, opravdu to bylo velice složité a náročné, ale celé dva dny jsem to vydržela.

Vyzkoušíte digitální detox?

Někdo si dává dokonce i měsíc detox nebo i jednotýdenní detox od techniky. Popravdě, já osobně bych tohle nedokázala a ani tu zkoušet nechci. Jsem ráda, že jsem to dokázala se od techniky a od informační technologie odpoutat a vydržet to dva dny. A jsem na to docela pyšná. Mnoho lidí by tohle nedokázalo. Třeba mnoho lidí mi říká, že by to vydrželi maximálně třeba deset nebo jedenáct hodin, ale ne celých čtyřicet osm hodin. Nevím jak vy, ale zkusili byste to? Zkusili byste být také dva dny bez počítače nebo bez notebooku? Řeknu vám, že se vám opravdu uleví a mysl vyčistí. 

Posted in IT