Vyrábíme nábytek z palet


Paleta Eur je natolik známý výrobek, že snad není nutné vám jej blíže představovat. Přesto bychom si tu mohli připomenout, že jde o unifikovanou záležitost, která má stejné rozměry 1200 x 800 mm, a že se s paletou počítá při přepravě břemen na celém světě. Přizpůsobují se tomu také ruční paletizační a elektrické vysokozdvižné vozíky a takto přeprava zboží funguje bez problémů již více než půl století.

dřevěné palety

Palety však nejsou vhodné pouze pro přepravu zboží, můžete je využít i jinak, a šikovní lidé dobře ví, jak.

Výroba nábytku – pokud se zajímáte o výrobu nábytku z přepravních palet, pak jste možná na Internetu zahlédli některé velmi zajímavé kousky. Lidé jsou skutečně nápadití a dovedou vyrobit neuvěřitelné věci, například postele, skříně, stoly a stolky, police na knihy a dokonce i kompletní nábytkové sestavy do obytných prostor. Z palet také můžete vyrábět stolky pod akvária, protože jejich nosnost je natolik vysoká, že převyšuje běžný nábytek.

ryba v akváriu

Stolek pod akvárium – když si koupíte stolek pod akvárium, půjde zpravidla o dřevotřískové desky, vhodně poskládané tak, aby vysokou hmotnost akvária udržely, ale je zde nebezpečí, že do stolku někdo vrací, rozkmitá vodu v akváriu, a stolek pak nemusí vydržet nápor této dynamické síly. U malých akvárií do 60 litrů to není podstatné, ale u akvárií o objemu nad 150 litrů už to význam má. Představte si, že se vám zřítí a vylije pětisetlitrové akvárko přímo do obýváku. Právě proto má význam zhotovit pevný stolek z přepravních palet, které mají nosnost až dvě tuny, a to bohatě pokryje hmotnost akvária i případnou dynamickou zátěž. Uvědomte si také, že akvárium o objemu 500 litrů samo o sobě něco váží, a že musíte připočítat hmotnost prázdné nádrže, která u 12 mm silných skel bývá až jeden metrák, a běžně v prodeji jsou i akvária o objemu 600 litrů o hmotnosti 120 kg.